25 Şubat 2010 Perşembe

PEREMEÇ

malzemler
yarım kilo un
yaşmaya yada kurumaya
tuz 
su
iç malzemleri
250 gr kıyma
ortaboy sogan
tuz.karabiber


yapılısı
hamuru yogurup 30 dk mayalanmaya bırakınız


karısımı hazırlayın kıymayı bir kaba alıp içine kurusoganı rendeleyin
tuz ve karabiberi koyup bekleyin
mayalanan hamurdan bezeler yapın minik yuvaklar halinde acın ortasına kıymatı yayn büzerek kapatın ama ortası acık kalacak sekilde sonra kızgın tavada bol yagla önce tersden sonra düz kısmındanpişirin
afiyet olsun

YADA EKMEK HAMURU ALIP DİĞER İÇ MALZEMELERLE YAPABİLİRSİNİZ MİSAFİRLERİNİZE COK SIK VE LEZEETLİ BİR BÖREK OLUCAKTIR

2 BİR HAMUR SEKLİ
BİR BARDAK SÜT
YAŞMAYA YADA KURUMAYA
TUZ SEKER
1 YUMURTA ALABİLDİĞİ KADAR UN LA YUMUSK BİR HAMUR YAPILIR



















 















 


 
  

 




NOGAY ŞAY (SÜTLÜ ÇAY)

EVET İLK AÇILIŞIMI BUNUNLA YAPMAK İSTEDİM SÜTLÜ CAY KIŞ GÜNLERİNDE COK SEVREK TÜKETİLEBİLECEK SON DERECE SAGLIKLI BİR ÇAYDIR NOGAY VE KIRIM TATARLARI BU ÇAYI 5 ÇAYLARINDA İÇERLER
 


İŞTE TARİFİ
1 MİKTAR SÜTBİR AVUÇ KURUCAY
TUZ 
TEREYAG
SU KAYNATILIR İÇİNE CAY ATILIP 10 DK DEMLENMESİ GEREKİR
DEMLENEN ÇAY İÇİNE SÜT VE AZ MİKTARDA TERYAGI VE TUZ ATILIR
AZ MİKTARDA İSTEYEN SEKER KOYABİLİR SICAK SICAK İÇİLİR

YADA
DEMLENMİŞ ÇAY BİR BARDAGIN YARISINA KOYULUR ÜSÜTNE SÜT VE TEREYAGI BİR ÇİMDİK TUZ VE SEKER ATILIP SICAK SICAK AFİYETLE İÇİLİR
 

23 Şubat 2010 Salı

selamlar herkese yeni blogspotumla sizlerleyim

çay saatlari için tarifleri paylaşacagım sizlerle

25 Şubat 2010 Perşembe

PEREMEÇ

Gönderen Kokoshbebeklereanneli zaman: 12:48 0 yorum
malzemler
yarım kilo un
yaşmaya yada kurumaya
tuz 
su
iç malzemleri
250 gr kıyma
ortaboy sogan
tuz.karabiber


yapılısı
hamuru yogurup 30 dk mayalanmaya bırakınız


karısımı hazırlayın kıymayı bir kaba alıp içine kurusoganı rendeleyin
tuz ve karabiberi koyup bekleyin
mayalanan hamurdan bezeler yapın minik yuvaklar halinde acın ortasına kıymatı yayn büzerek kapatın ama ortası acık kalacak sekilde sonra kızgın tavada bol yagla önce tersden sonra düz kısmındanpişirin
afiyet olsun

YADA EKMEK HAMURU ALIP DİĞER İÇ MALZEMELERLE YAPABİLİRSİNİZ MİSAFİRLERİNİZE COK SIK VE LEZEETLİ BİR BÖREK OLUCAKTIR

2 BİR HAMUR SEKLİ
BİR BARDAK SÜT
YAŞMAYA YADA KURUMAYA
TUZ SEKER
1 YUMURTA ALABİLDİĞİ KADAR UN LA YUMUSK BİR HAMUR YAPILIR



















 















 


 
  

 




NOGAY ŞAY (SÜTLÜ ÇAY)

Gönderen Kokoshbebeklereanneli zaman: 12:36 0 yorum
EVET İLK AÇILIŞIMI BUNUNLA YAPMAK İSTEDİM SÜTLÜ CAY KIŞ GÜNLERİNDE COK SEVREK TÜKETİLEBİLECEK SON DERECE SAGLIKLI BİR ÇAYDIR NOGAY VE KIRIM TATARLARI BU ÇAYI 5 ÇAYLARINDA İÇERLER
 


İŞTE TARİFİ
1 MİKTAR SÜTBİR AVUÇ KURUCAY
TUZ 
TEREYAG
SU KAYNATILIR İÇİNE CAY ATILIP 10 DK DEMLENMESİ GEREKİR
DEMLENEN ÇAY İÇİNE SÜT VE AZ MİKTARDA TERYAGI VE TUZ ATILIR
AZ MİKTARDA İSTEYEN SEKER KOYABİLİR SICAK SICAK İÇİLİR

YADA
DEMLENMİŞ ÇAY BİR BARDAGIN YARISINA KOYULUR ÜSÜTNE SÜT VE TEREYAGI BİR ÇİMDİK TUZ VE SEKER ATILIP SICAK SICAK AFİYETLE İÇİLİR
 
Gönderen Kokoshbebeklereanneli zaman: 12:17 0 yorum

23 Şubat 2010 Salı

selamlar herkese yeni blogspotumla sizlerleyim

Gönderen Kokoshbebeklereanneli zaman: 05:19 0 yorum
çay saatlari için tarifleri paylaşacagım sizlerle