malzemeler
500 gr ince bulgur
1 baş kuru sogan
4-5 adet yeşil sogan
maydonoz
3-4 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
1 kasık domates salçası
baharatlar
tuz
karabiber
isot
kırmızı biber
az çemen
limon ve sumak
yapılısı:
bir kaba bulgur koyulur üstüne gececek kadar sıcak su ileve edilir üsüt kapatılır.bulgur kabarınca sırasıyla malzemeler ilave edilerek yogurulur sonra servis yapılır bol marul ve ayran ile afiyet olsun
malzemeler
500 gr ince bulgur
1 baş kuru sogan
4-5 adet yeşil sogan
maydonoz
3-4 diş sarımsak
1 kaşık biber salçası
1 kasık domates salçası
baharatlar
tuz
karabiber
isot
kırmızı biber
az çemen
limon ve sumak
yapılısı:
bir kaba bulgur koyulur üstüne gececek kadar sıcak su ileve edilir üsüt kapatılır.bulgur kabarınca sırasıyla malzemeler ilave edilerek yogurulur sonra servis yapılır bol marul ve ayran ile afiyet olsun