25 Şubat 2010 Perşembe

PEREMEÇ

malzemler
yarım kilo un
yaşmaya yada kurumaya
tuz 
su
iç malzemleri
250 gr kıyma
ortaboy sogan
tuz.karabiber


yapılısı
hamuru yogurup 30 dk mayalanmaya bırakınız


karısımı hazırlayın kıymayı bir kaba alıp içine kurusoganı rendeleyin
tuz ve karabiberi koyup bekleyin
mayalanan hamurdan bezeler yapın minik yuvaklar halinde acın ortasına kıymatı yayn büzerek kapatın ama ortası acık kalacak sekilde sonra kızgın tavada bol yagla önce tersden sonra düz kısmındanpişirin
afiyet olsun

YADA EKMEK HAMURU ALIP DİĞER İÇ MALZEMELERLE YAPABİLİRSİNİZ MİSAFİRLERİNİZE COK SIK VE LEZEETLİ BİR BÖREK OLUCAKTIR

2 BİR HAMUR SEKLİ
BİR BARDAK SÜT
YAŞMAYA YADA KURUMAYA
TUZ SEKER
1 YUMURTA ALABİLDİĞİ KADAR UN LA YUMUSK BİR HAMUR YAPILIR



















 















 


 
  

 




0 yorum:

Yorum Gönder

25 Şubat 2010 Perşembe

PEREMEÇ

Gönderen Kokoshbebeklereanneli zaman: 12:48
malzemler
yarım kilo un
yaşmaya yada kurumaya
tuz 
su
iç malzemleri
250 gr kıyma
ortaboy sogan
tuz.karabiber


yapılısı
hamuru yogurup 30 dk mayalanmaya bırakınız


karısımı hazırlayın kıymayı bir kaba alıp içine kurusoganı rendeleyin
tuz ve karabiberi koyup bekleyin
mayalanan hamurdan bezeler yapın minik yuvaklar halinde acın ortasına kıymatı yayn büzerek kapatın ama ortası acık kalacak sekilde sonra kızgın tavada bol yagla önce tersden sonra düz kısmındanpişirin
afiyet olsun

YADA EKMEK HAMURU ALIP DİĞER İÇ MALZEMELERLE YAPABİLİRSİNİZ MİSAFİRLERİNİZE COK SIK VE LEZEETLİ BİR BÖREK OLUCAKTIR

2 BİR HAMUR SEKLİ
BİR BARDAK SÜT
YAŞMAYA YADA KURUMAYA
TUZ SEKER
1 YUMURTA ALABİLDİĞİ KADAR UN LA YUMUSK BİR HAMUR YAPILIR



















 















 


 
  

 




0 yorum on "PEREMEÇ"

Yorum Gönder